QUÈ FEM?

 

 

 

Per aconseguir la finalitat descrita, l’associació realitza actuacions en les següents línies de treball:


1) Memòria Oral:
Es realitza, es produeix i es difon la memòria oral a través de la participació de la gent gran (padrins i padrines) per tal de donar a conèixer el passat d’aquest indret del territori, la seva idiosincràcia i la seva història.

 

2) Estades de voluntariat: S’impulsen activitats per la participació del voluntariat dels joves locals i internacionals emitjançant els camps de treball de recuperació de camins antics, jornades de treball per a joves del municipi i comarca, col·lectius de diversitat funcional. L’entitat també contempla com a altres formes de participació l’aportació d’idees, les estades de voluntariat d’altres franges d’edat i/o altra tipologia de col·lectius.


3) Formació:
Es realitzen formacions específiques en pedra seca, recuperació de camins i en altres disciplines que fomentin la millora de l’entorn i/o la biodivesitat.


4) Activitats i visites:
S’organitzen i es dinamitzen visites guiades, teatralitzades o altres espectacles als diversos elements del patrimoni cultural i natural i activitats per a escoles, entitats o administracions públiques que difonguin els valors dels camins antics.

 

5) Recerca: Es duen a terme treballs de recerca documental i acadèmica en la qual hi participen joves estudiants i es mantenen convenis amb universitats per a la seva execució.

 

6) Rutes i itineraris: Es creen i es dissenyen rutes a través dels camins antics recuperats per tal de donar a conèixer l’entramat de camins de la zona i per donar constància de la feina de recuperació que s’executa.


S’inclouen també totes
aquelles activitats derivades de la finalitat del foment, manteniment, difusió i recerca sobre els camins antics.